tiistai 25. syyskuuta 2012

NutridrinkTälläsenä pienenä välipostauksena ilmoitusluontainen asia, mikä nyt varmasti jo otsikostakin selviää. Monet lukijat ovat olleet kovin huolissaan, samoin läheiset, joten halusin infota teitä nyt heti.
Otin taas ravitsemuterapeuttiini yhteyttä ja ehdotin täydennysravintojuoman käyttöönottoa, sillä paino ei ole alkanut halutusti normalisoitumaan. Olen miettinyt ja punninnut, kirjottanut viestiä rt:lle ja pyyhkinyt sen taas pois. Mutta miksi jahkailisin? Luulenko että joku taika minut parantaisi. Kiitos kaikille jotka viime postauksessa tsemppasivat ja vakuuttelivat että nämä juomat ovat se lääkkeeni tällä hetkellä. Osittain teidän ansiosta tajusin että nyt ei enää ole aika odottaa. Olen jahkaillut liian kauan ja odottanut että josko se paino nyt yhtäkkiä, kuin taikaiskusta alkaisikin nousta.

Mun vihantunteet anoreksiaa kohtaan voimistuu päivä päivältä. On niin epäoikeudenmukasta että se vie ihmishenkiä ja pistää meidät sairastuneet tällaisen taistelun kohtaamaan. Anoreksia on mystinen, toivon että vielä jonain päivänä olemme viisaampia. Sen tiedän että minä en elämääni sairaudelle anna, se on minusta itsestäni kiinni ja minä pelastan itseni mahtavien tukieni avulla. Tehkää te kaikki muutkin niin. Anoreksia ei ansaitse enää yhtäkään uhria lisää!

Niin ja sitten vielä siihen että millaisia kokemuksia teillä on ollut näistä lisäravinnejuomista? Kaikki tieto ja juttu on nyt avuksi. Vaikka itse päätin juomia ehdottaa ja todella haluan ne nyt ottaa mukaan, jotta painoa saadaan normalisoitua, kummittelee toki sairauden ääni silti korvassa. "Nyt kun juot näitä niin sun paino nousee nousemistaan eikä koskaan kyllä lopeta"- right....
No, koitan sulkea sen tyhmän mörön järjettömät ajatukset ja luottaa omaan kehooni sekä viisaaseen mieleeni. Jos vaan te voitte auttaa niin todella mielelläni avun otan jälleen vastaan!


Ps. Olin aivan varma äsken että meijän pihassa suoritetaan joukkomestausta, sellainen vinkuna ja huuto pihalta tuli. Menin katsomaan mistä kiikastaa ja kaksi uros fasaania oli pistänyt ihan kunnon taiston päälle. En kerennyt ottamaan teille ottelusta kuvaa, ainoastaan rauhoittuneesta kaksikosta. 

Uskon ton pikkukuvassa olevan voittaneen


30 kommenttia:

 1. Mä join juurikin noita Nutridrinkin lisäravinnejuomia painonnostovaiheessa.Ne tuntuivat jotenkin helpommilta. Rauhoittelin itseäni ajattelemalla, että ainahan ne voi jättää pois; ja tietää tasan tarkkaan, mistä ja miksi paino on noussut. Join kaksi päivässä kaiken muun ruoan lisäksi. Aika tiukkaahan se teki, mutta kannatti;) Ja ei se paino mihinkään räjähdä! Kovaa hommaa se painonnosto on noilla juomillakin, ei ne mitään ihmelitkuja kuitenkaan ole. Niitä on muuten olemassa sellaisia "tiiviimpiä" Nutreja, joissa on saman verran energiaa, mutta vähemmän juotavaa.

  Mäkin hermostuin silloin painon hitaaseen nousemiseen ja mietin jo rypsiöljyn juomista pullosta, hehe:D

  Nyt juomia vaan kehiin rohkeasti! Luultavasti sulla menee ainakin aluksi nuokin ihan hujauksessa normaalien elintoimintojen ylläpitämiseen ja paranemiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä oikeessa siinä, että sitten kun aika on, nää juomat on helppo jättää pois ruokavaliosta ja jatkaa muuten normaalisti samaan malliin :)
   Tiedän että toi koko tyhjä "räjähtämis" ideologia on ihan täysin järjetön, varsinkin kun tässä oon ihan silmien edessä nähnyt ettei niin todellakaan tapahdu. Kyllä mä siitä vielä eroon pääsen jonain päivänä kokonaan, oon oppinut tähän mennessä jo vastustaan sairauden ääntä tän ajatuksen tiimoilta, vaikka se niin vahvasti sitä mun päähän koittikin upottaa.

   Kiitos kovasti tästä kommentista, oli ihanan auttava ja vakuutteleva. Miten sulla itselläs nykyään sujuu? :)

   Poista
 2. Mä en oo ihan varma, miten tarkasti sä luet noita vanhojen tekstisen postauksiasi. Siispä haluan laittaa eilen kirjoittamani viestin nyt tän päivän postauksen alle, ettei vaan jäisi lukematta. Joissakin anonyymeilta saamissa kommenteissa oli mun mielestä epäasiallista suhtautumista, ja kehoituksia syödä kymmenen munkkia ja lopettaa itselle valehtelu jne. Tässä siihen asiayhteyteen kommentti.

  "Tätä kommenttiketjua lukiessa voi vain todeta, että huh huh. Noudata niitä ohjeita, joita olet ammattilaisilta saanut, äläkä välitä muitten mielipiteistä. Sä menet eteenpäin. Anoreksiassakin on paljon muutakin kuin painonnousu. Ja sä oot just siinä mennyt eteenpäin. Tunnistanut sairauden, tunnustat sen, että syöminen on vaikeeta. Pelkäät jossakin määrin kenties kehosi muutosta ja painonnousua, mutta oot sitoutunut siihen että teet työtäsi sen eteen, että parannut. Kyse on kuitenkin paljon muustakin kuin pelkästä painonnoususta, asenteista, ajatuksista, tavoista ja tuntemuksista. Toki on äärimmäisen tärkeää, ettet ala enää säännöstelemään omalla vanhalla kontrolloitavalla tavallasi syömistäsi, mutta on äärimmäisen tärkeää, että mielesikin on mukana paranemisprosessissa. Silläkin, että pureutuu siihen, että mistä tämä kaikki alkoi ja miksi, auttaa eteenpäin menemiseen. Aivan kuin muissakin sairauksissa, sepelvaltimotaudissa ei riitä, että napsit tiettyjä lääkkeitä vaan pitää miettiä myös muuta elämäntapaa, elämäntilannetta. Mutta sepelvaltimotaudissa ei voi myöskään jättää lääkkeitä syömättä. Aivan kuin sun tilanteessa, et missään hetkessä voi olla syömättä tai lipsumatta niistä sun ohjeista, mutta paljon muutakin sun on mietittävä. Menneisyyttä ja ongelmia. Käsiteltävä kipuja, ja uskaltaakin käsitellä niitä. Pikkuhiljaa sä huomaat, että sä meet eteenpäin. Mitään ei tapahdu hetkessä. Mutta pieniä voittoja voi tapahtua joka hetki. Uskallat syödä purkkaa, uskallat kenties syödä kermaisen jäätelön, kenties jonkun herkullisen jälkkärin. Sellaisia asioita, jotka ollut sulla joskus "kielletyssä" pannassa. Ja aattele, joskus sä saat liikkua, joskus sä saat juosta. Mutta sitä ennen, täytyy mennä vielä askelia eteenpäin.

  Menneisyys vaikuttaa suhun ja sun tänhetkiseen tilanteeseen. Mutta hei, mikä parasta, se ei lopulta ohjaa sun tulevaisuuttasi! Sä menet eteenpäin, jos sä itse todella haluat! Jos sä oot valmis taistelemaan! Valmis elämään.

  Ja nää ajatukset oli niitä, joita ite oon läpikäynyt. Kohti vapautta. Oikeaa elämää!

  Kaikkea parasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hieno kommentti, Satu!
   Voin n. kymmenen vuotta erilaisia syömishäiriöitä (anoreksiasta BEDiin) sairastaneena täysin samaistua tuohon.

   Itselläni parantumisprosessi meni aika huonosti (ei ollut ammattiauttajia mukana) ja keskityin tosiaankin tuohon painon normalisoitumiseen, enkä niinkään henkiseen parantumiseen. Sain painon nostettua pohjalukemista (38 kilosta) 52 kiloon käsittämättömän nopeasti, kun en tahtonut aiheuttaa surua ja murhetta rakkailleni. Sen jälkeen lähimmäiset rauhoittuivat, luulivat mun parantuneen.

   Mieli ei pysynyt yhtään mukana. Sairas mieli terveessa kehossa. Ei todellakaan hyvä juttu. Ahdistus ja masennus oli valtava.
   En väitä tälläkään hetkellä olevani täysin terve. Edelleen on päiviä, kun tunnen itseni "läskiksi", tulee morkkiksia isoista herkkuannoksista jne, mutta se ahdistuksen määrä, joka tuosta aiheutuu on päivä päivältä pienempi. Olen myöskin hyväksynyt sen, että se on ihan tervettä, ettei ulkomuoto joka päivä miellytä. Se on normaalia. Kriittistä on se kuinka tällaiset tuntemukset vaikuttavat mielialaan ja käytökseen.

   Se on kuitenkin fakta, että paino pitää saada nostettua pois ainakin sieltä vaara-alueelta ennen kuin henkinen parantuminen voi edes alkaa. Kun keho on äärimmäisen nälkiintynyt, ei ajatus kulje normaaliin tapaan. Ajatustavat ovat todella kieroontuneita.

   Omien kokemusteni perusteella veikkaisin, että on hyvä ensin nostaa paino takaisin vaikka edes sinne lievän alipainon tuntumaan, tavoittelematta vielä ihan sitä kehon omaa, "normaalia"/ihannepainoa. Tässä painossa on hyvä työstää henkistä puolta ja kyllä se paino siitä sitten ajan mittaan normalisoituu ja löytää omat uomansa.

   Tsemppiä! Parantuminen on pitkä ja kivinen tie, mutta varmaa on se, että selvittyäsi siitä olet entistäkin vahvempi ja viisaampi ihminen :)

   -A

   Poista
  2. Anteeksi satu, en huomannut tota jälkimmäisen postauksen kommenttiasi. Kiitos että sen tähän liitit :) Sun sanat on ihanan voimaa antavia ja koska oot joutunut kokemaan samantapasia asioita niissä on varmasti viisautta ja kokemusta taustalla. Oot varmasti ihana ihminen <3 Toivon sulle jatkoon kaikkea hyvää ja elämää ilman liiallista kontrollia syömisen/liikunnan kanssa.

   Haluan Satu sulle ja Anonyymille (A) yhteisesti sanoa, että mulla toi psyykkeen puoli on paljon paljon paljon paremmin lähtenyt setviytymään. Oon löytänyt monia asioita menneisyydestä mitkä tähän pisteeseen on johtanut ja oppinut samalla paljon uutta itsestäni. Tekemistä sen kanssa on toki vielä myös paljon, mutta niinkuin A sanoi, tällä hetkellä olisi tärkeää saada myös toi fyysinen puoli mukaan parantumaan ja painonormalisoitumaan. Oon kuitenkin hyvin aliravitussa tilassa tällä hetkellä, eikä se oo kyllä yhtään hyvä elimistön kannalta. Fyysiset haitat huomaan selvästi.

   Kiitos teille molemmille! :)

   Poista
 3. hienoa Jenni, oot menny hurjasti eteenpäin, jatka samalla lailla! <3 ja hei, no nutridrinkit voi aluks tietty ahdistaa, mutta sitten sä totut niihin ja mun mielestä ne on ainakin tosi hyvän makuisia, varsinkin kaakao =)
  t. Boogina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan tapaan jatketaan, mukavia päiviä sinne sullekkin! :)

   Poista
 4. Aah ihanaa lukea tälläistä ja ihanaa että olet ottanut neuvosta vaarin! Paljon tsemppiä taas ja niitä on paljon eri makuja, löydät varmasti hyvän josta tykkäät. Maistuu pirtelöltä tai proteiinijuomalta mitä urheillessa vedetään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskosin myös että löydän ittelleni mieluisan, tänään meen katteleen ;)

   Poista
 5. Näytät niin kauniilta noissa kuvissa!

  Ei voi Jenni muuta kuin ihailla tätä sinun paranemista, miten uskallat itse ehdottaa lisäravinteita ja haluat saada painoa ylös. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jasmin sä se jaksat aina kehua <3 Kiitos.
   Nyt vaan sulle myös kovasti taistelutahtoa, oon nähnyt miten etenet hienosti koko ajan :)

   Poista
 6. Hei, hieno homma, että otit itse ravitsemusterapeuttiin yhteyttä! Nutridrinkit on hyvä valinta juuri tällaisessa tilanteessa.
  Ennen osastoa ja osaston alussa ne olivat osa minunkin ateriasuunnitelmaani, mutta niiden juominen oli minulle liian vaikeaa eikä sitten toteutunutkaan. Minua ällötti juomien paha maku ja koostumus. Toisten mielestä taas ne ovat hyvän makuisia. Kaakao on varmaan noista se parhain.

  Tsemppiä taas, älä kuuntele anoreksian sanaa. Voit olla turvallisin mielin, painosi ei lähde räjähdysmäiseen nousuun! Muista, että painon on noustava, sillä sun keho (ja mieli) kärsii, jos olet vielä näinkin aliravittu.
  Älä pelkää <3

  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä Niina osaat kyllä aina olla niin tsemppaava ja kannustava! Toivotaan nyt että tosiaan nää nutridrinkit ois se pelastava lääke ja alkais vihdoin tulosta tapahtua myös vaa'an puolella :)

   Jaksamisia ja paaljon kaikkea hyvää! <3

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Olen itsekkin käyttänyt, ja käytän edelleen tilanteen vaatiessa, nutridrinkkejä. Osastolla ollessa join kaksi pulloa päivässä normiruuan lisäksi ja silti paino nousi hyvin hitaasti. Mutta ne kyllä ovat hyvä ratkaisu, jos ruuan lisääminen tuntuu hankalalle. Yritä ajatella ne lääkkeenä, mitkä auttavat pääsemään terveempään suuntaan. Ja ne maistuu onneksi ihan suht ok:lle :D Tällä hetkellä olen avohoidossa eikä ruokavaliooni kuulu enää nuo juomat, mutta silti jos paino alkaa tippua tietyn rajan ali, käytän nutreja korjaamaan tilannetta. Tsemppiä <3 <3:llä Ainur (Kirjoitan myös blogia, mutta se on suljettu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeenä ne nimenomaan otankin ja tiedän että tähän kohtaan lisäravinnejuomat ovat varmasti se kaikkein viisain vaihtoehto :)

   Mä mielelläni lukisin sun blogia jos vaan lukijaks mut otat, voisit vaikka spn kautta viestiä mulle pistää? :) Tsemppiä myös sinne <3

   Poista
  2. Hups meni ensin edelliselle :D Siis niin, voin kutsua sinut lukemaan blogiani :) Olen itsekkin tässä sinun blogiasi jonkin aikaa seuraillut :)

   Poista
 8. Vitsi, kun voisin antaa halauksen täältä oman koneeni takaa. Oon niin ylpeä susta!!!
  Voin luvata sulle, että paino ei räjähdä nousuun täydennysravinteen myötä. Mä tässä pohdin, että pitäisikö sisällyttää jo toinen juoma päivään, että homma etenisi. Hidasta hommaa tää siis on, kuten viime postaukseen kirjoitin.
  Nuo juomat sisältää kaikkea mitä sä tarvitset: proteiinia, vitamiineja, hivenaineita ja ennen kaikkea sitä hiton energiaa, mitä sä niin kipeästi tarviit. Nää juomat on sun lääke ja ne on tosiaan niin helppo jättää sitten pois, kun niitä ei enää tarvitse.

  Kysyit viime postauksessa, että mikä mun tilanne on tällä hetkellä. Oon avohoidossa pääkaupunkiseudulla ja osastolla oon ollut kolme kertaa. Viimeisen kerran lähdin osastolta kesäkuussa vaikka painonnostotavoitetta oli vielä rutkasti. Tällä hetkellä painoindeksi huitelee siinä 15.3 paikkeilla ja siinä olla jumittaa täydennysravinteista ja kunnon päivittäisestä syömisestä huolimatta. Syön siis aamiaisen, lämpimän lounaan, välipalan, lämpimän päivällisen sekä kunnon iltapalan. Näiden kaikkien lisäksi kulautan yhden juoman menemään ja kuule voin kertoa, että mitään järkyttäviä räjähdyksiä ei oo tapahtunut. Tunnen itseni ihanan energiseksi ja elämään alkaa palata värit. Se saa muhun lisämotivaatiota yrittää VIELÄ enemmän ja juoda sitten vaikka yksi juoma lisää päivittäin. Haluun päästä täysillä kiinni elämään!

  Mä todella ihailen sun motivaatiota ja tunnistan paljon itteäni sussa. Paljon kuulee ihmisten "hurjista paranemismotivaatioista", mutta silti tällaiset lääkkeenomaiset valmisteet tyrmätään täysin mahdottomina vaihtoehtoina. Nää juomat on helppo, terveellinen ja oikeastaan ihan maukaskin ;) tapa saada itsensä kuntoon ja antaa anoreksialle turpiin.

  Jättimäiset virtuaalihalit läpi bittiavaruuden<3 Oot huippu!

  -Aino

  Ps. Sori, jos teksti oli vähän huonosti jäsennelty. Kirjoitin tän aikamoisessa kiireessä ja tää tuli vähän tällasena verbaalisena oksennuksena nyt tähän :D Mutta kunhan pointti tulee läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lääke nimenomaan, en saa pelätä ja kuten tuolla ylempänä kirjotin "Tiedän että toi koko tyhjä "räjähtämis" ideologia on ihan täysin järjetön, varsinkin kun tässä oon ihan silmien edessä nähnyt ettei niin todellakaan tapahdu. Kyllä mä siitä vielä eroon pääsen jonain päivänä kokonaan, oon oppinut tähän mennessä jo vastustaan sairauden ääntä tän ajatuksen tiimoilta, vaikka se niin vahvasti sitä mun päähän koittikin upottaa."

   Kiva että kerroit vähän kuulumisias ja historiaa anoreksian kanssa. Tosi paljon tsemppiä sinne, sinä se tässä huippu olet, halit vaan takaisin päin! <3 Syötkö muuten vielä ateriasuunnitelman mukaan vai valitsetko päiväsi viidelle aterialle mitä itse haluat milloinkin? :) Jos vaan kiinnostaa, niin pistä mulle ihmeessä sähköpostia, juttelisin sun kanssas mielelläni paremmin lisää!
   Vaikutat vallan mahtavalta persoonalta :)

   Poista
 9. Mulla oli nutridrinkkejä pahimmillaan 4 pulloa päivässä = 1200 kcal pelkistä nutreista. Ja samoin nenämahaletku ruokinnassa käytettiin nutreja. Painonnostossa nutrit on tosi hyviä, mulla nous paino 2kk 6kg. Ja niinkuin joku sanoikin, ei se paino räjähdä. Ja jos räjähtää jossain harvassa tapauksessa, niin se on aliravitsemustilan korjautumista. Ota nutrit käyttöön, itekkin ajattelin just ehdottaa sulle niitä. Tsemppihali <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kyllä nyt on tosiaan niiden aika! :) Tsemppihalit sinnekkin, toivon niin että sä pääset jaloilles ja saat elämästä kiinni <3

   Poista
 10. ps. Mokka- ja vaniljanutrit ovat parhaita <//3

  VastaaPoista
 11. Ite suosittelen kaakaonutreja, kaikki muut maistu mun mielestä ihan hirveelle oksennukselle :D Tai se vadelmajugurtti on kans hyvää, mutta en ite pysty juomaan sitä suuremman laktoosimäärän takia. Mulla otettiin nutridrinkit käyttöön, kun paino jatkoi laskemista ja ruokamäärien lisääminen tuntui vielä liian vaikealta. Aluksi paino nousi niiden avulla noin puoli kiloa mutta sitten pysynyt ihan samoissa lukemissa, joten ei varmasti tarvitse olla huolisseen räjähtävästä painonnoususta!

  Tosi paljon tsemppiä paranemiseen! Tää tie on pitkä, mutta kyllä se terve elämä vielä koittaa tulevaisuudessa :)

  -Lotta

  VastaaPoista
 12. Voii löysin nyt blogisi ja jäin lueskelemaan. Kaikkea hyvää sinne ja paranemisia! <3 Tiedän mitä on kamppailla ruuan kanssa.... :) Xx Natalie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voittajina tästä selvitään <3 Kirjottelinkin vähän pidemmin vastauksen sun oman blogin puolelle :)

   Poista
 13. mansikka nutrit on parhaita! itse käytin niitä kun opettelin bulimian jälkeen täsmäsyömiseen ja en jaksanut valmistaa aina ateriaa. Eli ei ne mitään ihan taikajuomia ole, että samantien paino pomppaisi pilviin ;) tsemppiä!

  VastaaPoista
 14. Hieno juttu. Jos nyt tapahtuisi jotakin sinne oikeaan suuntaan. :) En tiedä onko ihan huono idea, mutta mulla olisi toive postauksen suhteen: olisko mahdollista että kirjoittaisit kaikista niistä fyysisistä jutuista, joita anoreksia on sulle aiheuttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo huono idea yhtään, pistetään korvan taakse :)

   Poista