perjantai 3. elokuuta 2012

Kotiloma ja painon laskua

Hyvää päivää huomenta iltaa tai yötä millon nyt ikinä tätä luetkin. Odotan innolla tulevaa yönyli kotilomaani joka alkaa siis huomenna! Viikko osastolla on mennyt siivillä, jotenkin outoa kuvitella että olisin täällä muka seitsemän päivää jo ollut, mutta niin vaan kalenteri väittää. Sovimme mukavan omahoitajani kanssa että lähden launtaina lounaan jälkeen ja palailen sunnuntaina sitten iltapalan aikoihin.

On ihana päästä kokeilemaan miten jalat kotona kantaa. Toivon tietenkin että hyvin, takapakkeja ei kaivattaisi nyt kun asiat tuntuu menevän hyvin. Mulla on nyt tosi kova tsemppi päällä, lähden kotiin niin parantumismyönteisellä asenteella kun tässä vaiheessa vaan mahdollista on. Lomalla oon itse vastuussa ruokailuistani ja se tietenkin vähän jännittää. Uskon kuitenkin että hoidan tilanteen mallikkaasti, en aijo antaa anoreksialle tilaa.Tänään oli aamulla punnitus. Paino oli laskenut 800 grammaa edellisestä tuloksesta. Olin pettynyt. Oon kuitenkin syönyt aina kaiken tarjottimella olevan, taistellut ahdistusta vastaan ja siinä tulos. On oikeesti aika uskomatonta miten paljon mun keho tarvii energiaa aliravitsemuksen ja puutostilojen korvaamiseen. Oon jo nyt syönyt omasta mielestäni ihan valtaisasti ja vielä pitäs lisää jaksaa. Ymmärrän kuitenkin että se on välttämätöntä painonnormalisoinnin kannalta. Haluan terveen kroppani takasin. Ihan hyvä juttu siis että ateriakoko eilen nostettiin..

En pidä siitä että mulla on edelleen vaikeuksia välillä vaan olla ja istua. Tiedän että se tulee helpottamaan ravitsemustilan korjaantuessa mutta on rasittavaa taistella sen puolesta että välillä mun ei vaan oikeesti tarvii tehä mitään. Osasto tietenkin omalta osaltaan "pakottaa" mut vaan olemaan, joka on iso haaste mutta valtava etu jos vertaa avohoidon puoleen.

Ps. pannukakku ahdistus päällä, en haluaisi sanoa tätä, mutta hyi. Ainakin sain sen alas.

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä kotilomaan!

  VastaaPoista
 2. Suurentunut ateriakoko tuntuu sinusta vielä isolta, mutta kyllä siihen pikkuhiljaa tottuu kun vatsa venyy ja ajatukset tasaantuvat. Painon nostamiseen todellakin tarvitsee hyvin paljon energiaa alkuvaiheessa kun aineenvaihdunta alkaa pikkuhiljaa heräilemään. Itsellänikin paino laski ja junnasi paikallaan jonkun aikaa, mutta tarpeeksi energiaa lisättyä se alkoi nousta tasaisesti. Aina kun ateriasuunnitelmaa kasvatettiin, heräsi suuri pelko että nyt räjähdän, vaikka lisäys saattoi olla yksi leipä päivälliselle. Ajattelin, että viikon aikanahan syön sitten seitsemän leipää enemmän ja hui kamalaa, mutta hei haloo, ei siitä mitään tapahtunut. Anoreksia saa aina muutosten tullessa panikoimaan, mutta lopulta sekin tajuaa, ettei mitään kamalaa tapahdukaan ja maailma ei kaadu pariin lisättyyn suklaapalaan tai nutridrinkkiin. Voimia viikonlopulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista jälleen :)Oot iso tuki ja sun sanat saa aina jotain mun sisässä aikaan.
   Viikonloppu on mennyt tosi hyvin, niin kiva olla pitkästä aikaa kotona käymässä!

   Poista
  2. Mukava kuulla! :) Onnistuneet kotilomat toimii aina hyvin tsemppinä pärjätä osastollakin.. :>

   Poista